Tips

Πώς να αντιμετωπίσεις τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης.

Πώς να αντιμετωπίσεις τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης.

Ε ναι, συνομήλικη φίλη μου, ας το παραδεχτούμε! Οι εξάψεις στην εμμηνόπαυση είναι σαν τον ξαφνικό και επίμονο συναγερμό που αρχίζει να χτυπάει τη στιγμή που επιτέλους ξαπλώνεις να ξεκουραστείς. Ή σαν να σε έριξε κάποιος στο φούρνο και να μην ξέρεις πώς να βγεις και από πού να τον κλείσεις! Είτε βρίσκεσαι σε μια σημαντική συνάντηση ή σε μία έξοδο, είτε προσπαθείς να κοιμηθείς, οι εξάψεις έχουν τον τρόπο τους να εμφανίζονται απρόσκλητες.

Αλλά μην ανησυχείς! Είμαστε εδώ για να σου δείξουμε πώς να τις αντιμετωπίσεις με χιούμορ και ένα μεγάλο χαμόγελο. Άλλωστε, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να γελάσουμε με τις μικρές αυτές ενοχλήσεις και να ζήσουμε το νέο αυτό κεφάλαιο της ζωής μας όσο καλύτερα μπορούμε.

Τι είναι όμως οι εξάψεις;

Οι εξάψεις είναι ξαφνικά, έντονα κύματα θερμότητας που συνήθως συνοδεύονται από εφίδρωση και ελαφρύ κοκκίνισμα στο πρόσωπο. Είναι σαν να μπαίνεις ξαφνικά στη σάουνα στη μέση μιας κρύας χειμωνιάτικης μέρας. Μπορεί να διαρκέσουν από μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά (ή ίσως και περισσότερα) και συχνά προκαλούν αίσθημα δυσφορίας και άγχους. Αντί να αναρωτιέσαι γιατί νιώθεις σαν φουρνιστή γαλοπούλα, ας δούμε πώς μπορείς να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου (και τη θερμοκρασία σου).

Συμβουλές για να τις διαχειριστείς

Να παραμένεις δροσερή!

   – Χρησιμοποίησε ανεμιστήρες ή μικρές φορητές συσκευές τσέπης (είναι λίγο αστείες αλλά βοηθούν) για άμεση ανακούφιση όταν οι εξάψεις χτυπήσουν. Ένα μικρό φορητό ανεμιστηράκι με μπαταρίες ή μία βεντάλια στο γραφείο ή στην τσάντα σου (ωσάν άλλη Κάρμεν) μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη σωτηρία, προσφέροντάς σου ένα κύμα δροσιάς ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάζεσαι περισσότερο. 

 – Φόρεσε ελαφριά ρούχα που μπορείς να αφαιρείς εύκολα. Τα βαμβακερά και τα λινά είναι ιδανικά, καθώς επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και απορροφούν την υγρασία.

– Φρόντισε να έχεις πάντα ένα παγωμένο μπουκάλι νερό ή χυμό μαζί σου στην ειδική θήκη ψύξης. Θα σε βοηθήσουν να δροσιστείς και να νιώσεις καλύτερα άμεσα.

Φρόντισε τη διατροφή σου και ασκήσου!

   – Προτίμησε φαγητά που είναι ελαφριά και άφησε τα πικάντικα για τους πιο τολμηρούς! Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι καλύτεροι σου φίλοι σε αυτή την περίπτωση. Θυμήσου, δεν χρειάζεται να παίζεις με τη φωτιά όταν έχεις ήδη αρκετό φούντωμα από τις εξάψεις!

   – Ασκήσου τακτικά για να κρατάς το σώμα σου σε φόρμα και να μειώνεις τα συμπτώματα. Ακόμα και ένας απλός περίπατος 30 λεπτών την ημέρα μπορεί να κάνει θαύματα. Λίγο περπάτημα και οι εξάψεις θα κάνουν πίσω!

   – Πίνε αρκετό νερό για να μείνεις ενυδατωμένη. Η σωστή ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των εξάψεων και να κρατήσει το σώμα σου δροσερό.

Χαλάρωσε και απόλαυσε!

   – Δοκίμασε τεχνικές χαλάρωσης όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός για να μειώσεις το άγχος και να βελτιώσεις τη διάθεσή σου. Αυτές οι πρακτικές μπορούν να σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις το νευρικό σου σύστημα. Με λίγη εξάσκηση, θα καταφέρεις να διώξεις τις εξάψεις με την ηρεμία ενός γιόγκι!

– Αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να κάνεις κάτι που αγαπάς και σε ηρεμεί, όπως το διάβασμα ενός καλού βιβλίου ή τη ζωγραφική. Η χαλάρωση και η ενασχόληση με ευχάριστες δραστηριότητες μπορούν να μειώσουν την ένταση των εξάψεων. Άλλωστε, ποιος θα έλεγε όχι σε μια καλή δικαιολογία για να ασχοληθεί με το αγαπημένο του χόμπι και να πει: “Είναι για ιατρικούς λόγους!”

Βάλε τις φίλες στη ζωή σου!

 – Μίλα με τις φίλες και την οικογένειά σου για τις εμπειρίες σου. Το γέλιο μπορεί να σε βοηθήσει να δεις όλη αυτή την κατάσταση με μια πιο θετική ματιά. Ας γελάσουμε όλοι μαζί με το γεγονός ότι η θερμοκρασία μας ανεβαίνει χωρίς προειδοποίηση, σαν να έχουμε ενσωματωμένο θερμοστάτη! Και μην ξεχνάς, μπορεί και άλλες φίλες σου να περνάνε τα ίδια, οπότε ας το περάσετε μαζί!

   – Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι. Η υποστήριξη από τους αγαπημένους σου μπορεί να κάνει τη διαφορά στις δύσκολες στιγμές και να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση με πιο θετική διάθεση. Ένα καλό αστείο ή μια αγκαλιά μπορεί να κάνει θαύματα.

Βάλε στη ζωή σου τον ιδανικό σύμμαχο!

Και εδώ έρχεται ο ιδανικός σου σύμμαχος, το Eminotrol! Το συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει 9 φυσικά δραστικά συστατικά όπως λυγαριά, black cohosh και φασκόμηλο τα οποία βοηθούν στον έλεγχο και την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Είναι σαν να έχεις έναν φυσικό σύμμαχο που στέκεται δίπλα σου σε αυτήν την περίοδο της ζωής σου. Το Eminotrol συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, μειώνοντας τα συμπτώματα όπως εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις και αϋπνία, και υποστηρίζοντας τη γενική ευεξία σου. Και το καλύτερο; Όλα αυτά χωρίς ορμόνες!

Το Eminotrol είναι εύκολο στη χρήση, καθώς χρειάζεται μόνο ένα χάπι την ημέρα, μετά το φαγητό. Μπορείς να το βρεις σε φαρμακεία αλλά και στο eshop μας και είναι διαθέσιμο σε συσκευασία 30 δισκίων. Αυτός ο συνδυασμός φυσικών συστατικών παρέχει ορμονορυθμιστικές ιδιότητες χωρίς να περιέχει ορμόνες, καθιστώντας το μια ασφαλή και αποτελεσματική επιλογή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Σκέψου το σαν το μικρό σου μυστικό όπλο στην καθημερινή μάχη με τις εξάψεις.

Αγαπητή συνομήλικη φίλη μου, η εμμηνόπαυση μπορεί να έχει τις προκλήσεις της, αλλά με λίγο χιούμορ, σωστή φροντίδα και τους κατάλληλους συμμάχους, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Να θυμάσαι ότι αυτή η περίοδος είναι μια φυσική φάση της ζωής και μπορούμε να παραμείνουμε υγιείς και δραστήριες. Ας βρούμε νέους τρόπους να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να απολαύσουμε κάθε στιγμή! Και θυμήσου, το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, οπότε, επειδή σε νιώθω, έλα να γελάσουμε μαζί με όλα αυτά που ζούμε!

  • Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν υποκαθιστούν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.      

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.
Μετάβαση στο περιεχόμενο