How To

Άσκηση στις καλοκαιρινές διακοπές: φυσικά, χωρίς εξοπλισμό!

Άσκηση στις καλοκαιρινές διακοπές: φυσικά, χωρίς εξοπλισμό!

Ήρθε η ώρα να πάρεις την καλοκαιρινή σου άδεια (στην εξοχή ή στο σπίτι, δεν έχει σημασία); Ναι! Ήρθε η ώρα που το γυμναστήριο, πιλατάδικο, δημοτικό κέντρο άθλησης κλείνει και αυτό λόγω θέρους; Ναι! Θα σταματήσεις να ασκείς το σώμα σου; Όχιιιι! Εδώ έκανες αμάν να εντάξεις στη ζωή σου ένα πρόγραμμα γυμναστικής, τώρα που έχεις ήδη βιώσει τα θετικά του αποτελέσματα στην υγεία, τη φόρμα του σώματός σου και την ενέργειά σου θα εγκαταλείψεις; Πώς όμως θα συνεχίσεις να αθλείσαι χωρίς εγκαταστάσεις και χωρίς ειδικό εξοπλισμό;

Βάλε το κολάν και τα αθλητικά σου παπούτσια στη βαλίτσα και (προαιρετικά) τύλιξε ρολό και το στρωματάκι της γυμναστικής και πάμε να δούμε τις προοπτικές σου:

 

  1. Άσκηση κοντά στη θάλασσα.

Καταρχάς εδώ θα κολυμπάς! Η κολύμβηση είναι μια πολύ καλή ισομετρική άσκηση για το σώμα σου. Δοκίμασε και με βατραχοπέδιλα. Και μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη αν κάνεις ασκήσεις ποδιών με τη βοήθεια μιας σανίδας ή ενός «μακαρονιού» κολύμβησης. Επίσης, ωφέλιμο για το σώμα σου είναι το περπάτημα μέσα στο νερό – κάνε το ενώ το νερό σου φτάνει μέχρι τη μέση. Δεύτερον, χρησιμοποίησε την αμμουδιά για περπάτημα, για μικρά σπριντ και ως δάπεδο για ένα σετ απλών ασκήσεων που μπορείς να ξεσηκώσεις από το ίντερνετ ή να ενημερωθείς από τον γυμναστή ή τη γυμνάστριά σου πριν φύγεις για διακοπές. Αν η παραλία είναι βραχώδης τότε περπάτησε στα δρομάκια το χωριού ή της πόλης που σε φιλοξενεί και κάνε τις ασκήσεις στο στρωματάκι στο δωμάτιό σου.

  1. Άσκηση στα… ηπειρωτικά.

Βεβαίως εδώ θα περπατάς για να γνωρίσεις τις ομορφιές της περιοχής. Φρόντισε να εμπλέξεις και την οικογένεια ή την παρέα σου σ’ αυτό, θα είναι ακόμη πιο διασκεδαστικό. Μια ήπια πεζοπορία στο βουνό (μονοπάτι με μικρές κλίσεις – διαδρομή κάτω των δύο ωρών) είναι μια εμπειρία που επίσης μπορείτε να μοιραστείτε. Κι επειδή παντού υπάρχει ένα παγκάκι, στην πλατεία του χωριού σε σημεία φυσικού κάλους για να θαυμάζεις τη θέα κλπ., χρησιμοποίησέ το για να κάνεις στοιχειώδεις ασκήσεις. Γκούγκλαρε “workout with a park bench” και θα βρεις ποικιλία ασκήσεων για όλο το σώμα.

  1. Άσκηση και πισίνα.

Το ξενοδοχείο ή το ενοικιαζόμενο που έκλεισες έχει πρόσβαση σε πισίνα; Τέλεια! Μπορείς να κολυμπήσεις και να ασκηθείς όπως είπαμε στο (1) για τη θάλασσα και δεν έχεις να παλέψεις με τα κύματα. Κολύμπησε συνεχόμενα δεκαπέντε λεπτά με μέτριο ρυθμό όσο τακτικά μπορείς και αντέχεις για να βελτιώσεις την καρδιαγγειακή σου κατάσταση. Επιπλέον, η πισίνα προσφέρεται για τζόκιν μέσα στο νερό – δέκα λεπτά είναι ό,τι πρέπει. Στηρίξου στα πλαϊνά τοιχώματα της πισίνας και κάνε ασκήσεις για τα πόδια. Γκούγκλαρε «ασκήσεις μέσα στην πισίνα» και διάλεξε ό,τι σου ταιριάζει. Μην τρως στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, πήγαινε περπατώντας στα ταβερνάκια της περιοχής.

  1. Άσκηση στο σπίτι μας.

Η θερινή ξεκούραση θα γίνει στο σπίτι και το γυμναστήριο έχει κατεβάσει ρολά. Ουδέν πρόβλημα! Το πρώτο που θα κάνεις είναι να υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι θα γίνεις τουρίστρια στη γειτονιά και την πόλη σου. Πήγαινε παντού με τα πόδια, στο πάρκο, στο μπαράκι, στην έκθεση του μουσείου που δεν πρόλαβες να δεις τους προηγούμενους μήνες. Όταν επιστρέφεις από τις εξορμήσεις σου, χρησιμοποίησε το στρωματάκι της γυμναστική για ένα σύντομο σετ ασκήσεων – πάρε βοήθεια από βίντεο με ασκήσεις που κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Βάλε στο παιχνίδι και τα βαράκια σου – αν δεν έχεις, αγόρασε ένα σετ, τα βρίσκεις εύκολα και οικονομικά παντού. Φυσικά έχεις και την επιλογή «ασκήσεις στο παγκάκι» όπως περιγράψαμε πιο πάνω στο (2). Τέλος, τσέκαρε αν είναι ανοιχτή η πισίνα του δήμου ή κάποια άλλη πισίνα που σε βολεύει από θέμα αποστάσεως και χρημάτων.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι για να παραμείνεις σωματικά δραστήρια και fit κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών δεν χρειάζονται γυμναστήρια ούτε ακριβός εξοπλισμός. Με οδηγό το πλαίσιο που περιγράφουμε πιο πάνω, φτιάξε το δικό σου πρόγραμμα φυσικής άσκησης στη θάλασσα, στα ηπειρωτικά της χώρας, στην πισίνα κάποιου θέρετρου ή στο μπαλκόνι του διαμερίσματός σου. Καλές διακοπές, καλή ξεκούραση και μη σταματάς να κινείσαι, το σώμα σου το αξίζει!

Συνδύασε την άσκηση στις διακοπές σου με σωστή διατροφή και με τη χρήση του Body Sculpt Slimming Gel από την Becalm.

Το Body Sculpt Slimming Gel είναι ένα καλλυντικό gel που μειώνει πόντους, συσφίγγει και σμιλεύει το σώμα. Αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης και ανάπτυξης στην Ελλάδα, με κλινική έρευνα που καταδεικνύει την αποτελεσματικότητά του.

Θα το βρεις σε συσκευασία 200 ml, σε φυσικά και online φαρμακεία. Μπορείς να το αγοράσεις με έκπτωση και από το eshop μας!

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν υποκαθιστούν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.   

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.
Μετάβαση στο περιεχόμενο