Tips

Βοήθεια, πέφτουν τα μαλλιά μου!

Βοήθεια, πέφτουν τα μαλλιά μου!

Ναι, συνομήλικη φίλη μου, έχω βρεθεί κι εγώ με τη χτένα/βούρτσα στο χέρι μετά το λούσιμο με μια πλούσια σοδειά από τα μαλλάκια μου πάνω της. Επίσης παρατηρώ ότι τα μαλλιά μου έχουν χάσει την πρότερη λαμπερή υφή τους, οι τρίχες είναι πλέον πιο ξηρές και λεπτές και καταστρέφονται εύκολα στις άκρες, πράγμα που δεν συνέβαινε ποτέ μέχρι και πριν λίγους μήνες. Αν συμβαίνει και σε σένα, αγαπημένη συνοδοιπόρε, στην εμμηνόπαυση δεν είσαι η μόνη και δεν είσαι μόνη!

Μην πανικοβάλλεσαι: φταίνε οι ορμόνες!

Την πρώτη φορά φρικάρεις γιατί ναι, είναι οδυνηρό για την εικόνα σου να μαδάει η πλούσια κόμη σου, όμως μετά ανασκουμπώνεσαι να δεις τι θα κάνεις με αυτό το νέο φαινόμενο στη ζωή σου. Αν ρωτήσεις θα σου πουν ότι τα αδύναμα μαλλιά και/ή η τριχόπτωση στην εμμηνόπαυση οφείλεται κυρίως στις ορμονικές αλλαγές (μείωση οιστρογόνων και προγεστερόνης και αύξηση των ανδρογόνων) οι οποίες συχνά δρουν σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες όπως δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, έλλειψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, και τα λοιπά. Είναι κάπως δύσκολο να απομονώσουμε τις ορμονικές από τις άλλες αιτίες της τριχόπτωσης στην εμμηνόπαυση.

Νομίζω ότι αυτές οι πληροφορίες είναι όμως αρκετές για να περάσουμε παρακάτω στο «ζουμί», δηλαδή το στρατηγικό σχέδιο δράσης που θα στήσουμε για να κρατήσουμε τα μαλλιά μας εκεί που πρέπει, κορώνα στο κεφάλι μας δηλαδή.

Τι πρέπει να προσέξεις

Διατροφή: Πρόσεξε τη διατροφή σου, να είναι με άφθονη πρωτεΐνη, να την εμπλουτίζεις συχνά με λιπαρά οξέα που βρίσκονται στον τόνο, το σολομό, τις σαρδέλες, τα καρύδια, τα αμύγδαλα κ.λπ. τα οποία συμβάλουν στην καλή υγεία των μαλλιών σου. Ίσως χρειαστείς κάποια συμπληρώματα διατροφής σε σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη D, βιοτίνη, τα οποία μπορεί να στα προτείνει ο γιατρός σου μετά από εξετάσεις αίματος.

Διαχείριση Άγχους: Διαχειρίσου τον παράγοντα «άγχος», είναι πολύ σημαντικός για την ορμονική σου ισορροπία που με τη σειρά της θα διατηρήσει την αρμονία στο τριχωτό της κεφαλής σου. Η τακτική άσκηση του σώματος συμβάλλει σημαντικά στην ισορροπία των ορμονών σου. Επίσης ο επαρκής ύπνος (τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ) είναι ασπίδα κατά του άγχους και άρα προστατεύει την κόμη σου.

Φροντίδα Μαλλιών: Φροντίδα-περιποίηση μαλλιών στην πρώτη γραμμή. Δηλαδή άρχισε να χρησιμοποιείς κάποιο ήπιο σαμπουάν και κοντίσιονερ (κατά προτίμηση από φαρμακείο και εξειδικευμένο για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά) και εκτός εκτάκτων εμφανίσεων… άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα χωρίς περιττές θερμικές ταλαιπωρίες από ισιωτικές και στυλιζάρισμα με πιστολάκι. Διάλεξε ένα κούρεμα που σε κολακεύει χωρίς να απαιτεί τα βάσανα της θερμότητας.

Συμβουλή από Δερματολόγο: Αν βλέπεις τα μαλλιά σου να «την κάνουν» με ανησυχητικό ρυθμό, τότε φίλη μου συμβουλέψου άμεσα έναν/μία δερματολόγο. Σαν ειδικός θα κάνει διάγνωση και θα σου συστήσει κάποια θεραπεία. Μπορεί να σου δώσει σπρέι με μινοξιδίλη, ίσως κάποιο κορτιζονούχο διάλυμα ή να σου προτείνει θεραπεία PRP (ενέσιμη θεραπεία με πλάσμα αίματος – του δικού σου αίματος) για να τονωθούν οι θύλακες των τριχών και να επιτευχθεί η πολυπόθητη ενδυνάμωση των μαλλιών.

Μην ανησυχείς, υπάρχει λύση!

Τα μαλλιά που σπάνε, αποδυναμώνονται και μερικές φορές πέφτουν κατά την εμμηνόπαυση δεν είναι απλώς «τρίχες» γιατί τα αγαπάμε τα μαλλάκια μας και αποτελούν κομμάτι του εαυτού μας. Είναι ένα πρόβλημα ευτυχώς προσωρινό που με τις κατάλληλες στρατηγικές στη διατροφή, στη διαχείριση του άγχους, στην καθημερινή περιποίηση και τις συμβουλές των ειδικών γιατρών βελτιώνεται και η ζωή αρχίζει να μας κάνει ξανά «ματάκια»!

Στο σχέδιο δράσης σου μην ξεχνάς ότι έχεις και το Eminotrol με τα 9 φυσικά δραστικά συστατικά, μεταξύ άλλων τη βιταμίνη D3, λυγαριά και φασκόμηλο, να σου προσφέρει ένα χεράκι βοηθείας με τις ορμονορυθμιστικές ιδιότητές του και μάλιστα χωρίς να περιέχει ορμόνες και στο ενοχλητικό σύμπτωμα των αδύναμων μαλλιών. Δοκίμασέ το!

Μπορείς να βρεις το Eminotrol σε φαρμακεία αλλά και στο eshop μας και είναι διαθέσιμο σε συσκευασία 30 δισκίων.

Αγγελική Τ.

Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν υποκαθιστούν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.  

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.
Μετάβαση στο περιεχόμενο